3 Mayıs 2013 Cuma

Gücün Simgeleri: Devler

İnsanlığın ilk zamanlarında, şu anki bedenlerimizin aslında çok daha büyük ve yaşam alanlarımızın da çok daha devasa olduğu söylenir. Mistik bir inancın eseri olan bu yaklaşım, tabii ki yokluktan var edilmemiştir. Yunan, Norveç ve hatta Galler mitolojilerinde, Dev ve Devler çoğu kez tasvir edilmiş ve betinlenmiştir.

Devler çoğu zaman tanrı ya da tanrılar tarafından hor görülmüş, insanlar tarafından dışlanmış ve savaşlarda birer araç ya da gardiyan olarak kullanılmıştır. İnsanlar içerisinde yaşamayı reddeden ve buna zorlandıklarında da sahip oldukları karşı koyulamaz güçleri ile buna direnen bir ırk gibi anlatılan Devler, insan formuna olan benzlerliklerinin yanında, fantastik bir evrenden fırlamış gibi farklı biçimlerde oldukları da anlatılır.

Tabii ki tüm bu anlatılanları metinsel olarak kaydedilmiş bir kanıt altında toplamak imkansızdır. Ancak hikayelerde, masallarda, filmlerde ve oyunlarda görebildiğimiz Devler, yüzyıllar boyunca anlatılmaya devam etmiştir. Günümüzün kaynaklarında da kendilerine yer bulmaya devam etmektedirler.



Game of Thrones

Günümüzün belki de en çok izlenen dizilerinin başında gelen Game Of Thrones, Devler ırkını işleyen ender isimlerden biri. Boyut olarak "Dev" kavramı "büyük bir insan" gibi betimlenmiş olsa da, sahip oldukları güç ile insanlardan fazlasıyla üstün olduklarını aşağıdaki videoda görebilirsiniz.




World of Battles

World of Battles'ın savaş ortamlarında Dev kavramı büyük önem taşır. Ordular, sahip oldukları birbirinden farklı devler ile savaşın gidişatını anında değiştirebilir. Sadece insan formuna benzeyenler değil, çok farklı şekil ve biçimlerde Devler ile karşılaşmak mümkündür.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder